luni, 24 septembrie 2012

Si iarasi suna clopotelul

            Dupa o vacanta de mai bine de trei luni, a sosit vremea sa sune iarasi clopotelul. Astazi, mii de elevi s-au indreptat catre institutiile de invatamant in care au fost inscrisi, unii mai fricosi si tematori in fata a ceea ce ii asteapta, altii bucurosi la gandul ca isi vor intalni colegii de clasa.Si cum clopotelul nu suna niciodata singur, acesta aduce cu el o serie de vesti nu tocmai bune pentru elevi si liceeni. Scoli nepregatite, clase inchise, ore reduse, greve didactice, elevi fara ghiozdane sau fara pachetelul de mic dejun – toate inseamna realitatea cutremuratoare a zilelor in care traim.

             In clasa noastra  atmosfera a fost destinsa. Iepurasii scolari  au facut greseli, dar noi i-am ajutat sa si  le corecteze. Ne-am revazut si nu ne mai dadeam dusului acasa. 

            Anul scolar incepe pe 17 septembrie si este structurat asemenea anilor trecuti pe doua semestre. Primul semestru a debutat astazi, odata cu primul sunet al clopotelului si se incheia pe 21 decembrie. Vacanta de Craciun este programata intre 22 decembrie si 12 ianuarie. Prescolarii, dar si elevii din invatamantul primar vor mai beneficia de o vacanta intersemestriala intre 5 si 11 noiembrie.
              Clopotelul suna in semestrul al doilea pe 13 ianuarie si se incheie pe 22 iunie, odata cu vacanta mare. De asemenea,  intre 1-5 aprilie se va desfasura programul " Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", iar incepand cu 6 aprilie copiii vor intra in vacanta de Paste cu o durata de pana in 14  aprilie.
             De asemenea, Guvernul nu a uitat de zilele libere ale statului roman, atunci cand copiilor li se va permite cate o zi de recreere: 30 noiembrie. 1 Decembrie, 6 aprilie.






              

2 comentarii: