vineri, 23 decembrie 2011

De la inimă...la inimă, dăruim bucurie copiilor



                                                                      Motto: ,,Mai e vreme de colinde”
                        Curge bucuria ca un sărut al luminii, caldă si pură din suflet de copil… Sărbătorile de iarnă înseamnă, printre multe alte lucruri, timp petrecut alături de familie, în tihnă şi dragoste. Bucuria  acestor ultime zile din an trebuie simţită de oricine, dar mai ales de cei mici! Nimic nu este mai încântător decât fericirea din ochii copiilor, atunci când fac sau cineva le face o surpriză, cu dragoste.
                            Frumusetea  există, da, Mos Crăciun există! Au simtit-o cei  saptesprezece  prichindei ai clasei  I de la Scoala Nr. 2 Răcăciuni, atunci când, la usă, le-au sosit colindătorii: colegii lor ,,mai mari” din clasa a II-a A, de la Scoala ,,Spiru Haret”-Bacău. Oaspetii au fost încântati văzând că noii lor prieteni au aceeasi uniformă ca si ei, unii chiar recunoscându-si fostele ,,hăinute”.
                       Cu ochii măriti de  bucurie si surpriză,  boboceii au primit darul musafirilor: multe, multe dulciuri, rechizite, hăinute si jucării. Rand pe rand, Stefania, Alexandru, Luca,  Dora,  Anamaria … Yasmina au inmanat cele pregatite .Ce auzea clar: “Buna ziua, sunt …. si-ti multumesc pentru darul tau!”spunea fiecare din cei care au primit cadourile.
                            Impreuna au petrecut cateva ore. La gura sobei incinse, langa bradul impodobit cu ornamente confectionate de mainile  bucherilor clasei I ,  a rasunat  murmur din colinda ,,E ajun de Crăciun”, s-a inaltat  cantecul caprei. Mai apoi,au dansat o hora si “Brasoveanca.  S-au gasit ca prieteni si asa o sa ramana. Am vazut ca  nu mică a fost emotia părintilor prezenti,care s-au bucurat văzând că eforturile domniilor lor sunt primite cum se cuvine.
                       Multumim părinților, copiilor, doamnei învătătoare Clemansa Măucă, si nu în ultimul rând, LUI MOS CRĂCIUN! Vă dorim „La mulţi ani!” şi „Un An Nou fericit!” alături de cei dragi, multă binecuvântare, prosperitate şi bucurie!
                                                                          
Înv. Emilia Roset
                                                                       Scoala  Nr. 2 Racaciuni.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu