miercuri, 30 noiembrie 2011

Noi suntem romani!

        Chiar daca sunt micuti, in piepturile lor bate tot o inimioara de roman. Elevii clasei a II-a A de la Scoala „Spiru Haret” au organizat o manifestare pentru a serba Romania. Imbracati in frumosul costum traditional, copilasii au cantat si au recitat poezii specifice zilei de 1 Decembrie.

               “Ea Romania se numeste,/ pe toti la sanul ei ne creste./ Dar inainte de a tot cere de la ea,/ sa incercam sa-i dam si noi ceva./ Ceva ce sa-i ramana peste veacuri mostenire/ si pentru fragede mladite amintire./ La multi ani, Romanie draga!” Acestea sunt versurile recitate ieri, din toata inima, de elevii clasei a II-a A de la Scoala „Spiru Haret”.
                 Deoarece 1 Decembrie este ziua tuturor romanilor, mai mari sau mai mici, copiii au vrut sa arate ca si ei o sarbatoresc, dar mai ales stiu ce inseamna aceasta zi. Cu vocile lor cristaline au intonat cantece inchinate tarii. Pentru ca orice bucurie se traieste cu cei dragi, elevii i-au invitat la sarbatoare pe colegii lor mai mari de la clasa a III-a A, dar si pe doamna director Livia Liliana Sibisteanu. Un reprezentant al veteranilor de razboi, in persoana generalului (r) Alexandru Ilonov, dar si colonelul
MirceaSandu  le-au vorbit elevilor despre semnificatia zilei de 1 Decembrie.
                Chiar daca sunt mici si nu inteleg inca foarte bine istoria tarii, acesti copii vor duce traditia acestei sarbatori mai departe pentru ca inca de la aceasta varsta frageda li se insufla dragostea de tara. “Nimeni nu poate sa ramana insensibil la un astfel de eveniment.
Faptul ca acesti copii s-au pregatit cat au putut ei de bine pentru a realiza aceasta activitate arata ca de fapt si-au dorit-o si au trait-o din plin. In urma acestei sarbatori elevii isi pot propune sa cunoasca istoria in adevarata ei plenitudine si sa-si doreasca pentru mai tarziu ca lucrurile sa se schimbe, daca sta in putinta lor. Ei isi doresc sa fie liniste, sa fie pace si sa traiasca fericiti alaturi de familiile lor”, a declarat Clemansa Mauca, invatatoare clasa a II-a A. (Nicoleta T.)               


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu