marți, 3 mai 2011

De la scoala in redactia de stiri

                    Am vrut sa vedem cum se lucreaza intr-o redactie, cum se editeaza stirile la televiziune si care sunt tainele emisiei radio. Suntem un grup de 47 de copii de la Scoala "Spiru Haret" Bacau si de la Scoala cu Clasele I-IV Nr. 2 din Racaciuni si joi am fost musafirii Trustului Media "Desteptarea".
                    Am avut sansa de a vedea "pe viu" cum se lucreaza intr-un trust de presa. Cu totii am facut turul redactiei, iar atractia zilei a fost, fara indoiala, studioul de stiri. Am aflat de unde pornesc informatiile si cum se transforma in paginile de ziar care ajung in mainile bacauanilor. Am inteles ca nici un eveniment de presa nu trebuie ratat si ca munca jurnalistilor nu se termina la ora 16, cand se incheie programul de lucru.
                     Am patruns apoi in lumea Radio Alfa, unde i-am cunoscut pe Anca Seres si Florin Stefanescu, gazdele matinalului "Prima ora" si producatori de emisiuni. Ne-a impresionat colectia de discuri cu muzica si am fost interesati sa ascultam in timp real ceea ce se difuzeaza pe frecventa 89.6 FM.
                 Nu a lipsit de la prezentare echipa de montaj a Stirilor TV Bacau. Am aflat care este procesul de montare a unei stiri de televiziune, de la imaginile brute la materialul video final. De departe insa, atractia zilei a fost studioul de televiziune. Am ramas uimiti la vederea pupitrului de stiri, a prompterului si am avut chiar curajul sa fim pret de cateva minute prezentatorii buletinului de stiri. Alexandru Sladaru, elev la Scoala "Spiru Haret", a fost unul dintre norocosi. Acesta a reusit sa tina pasul cu prompterul, chiar daca este abia in clasa I, si a citit o stire din deschiderea jurnalului. "Va dati seama?! Am citit stiri, am prezentat jurnalul! Nu-mi vine sa cred!", a exclamat in fata colegilor. Cu aceeasi impresie a plecat si colega lui, Ana-Maria Boboc, dupa ce a citit un alt text.
               Din sufletele noastre de copii, multumim conducerii si gazdelor noastre de la Trustul Media "Desteptarea" pentru ceea ce am vazut , dar si pentru darurile care ne-au fost oferite.Noi, elevii nu vom uita prea curand aceasta experienta inedita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu